Ale!

Sigyn (CD)

Alkuperäinen hinta oli: 17,00 €.Nykyinen hinta on: 10,00 €. sis. alv.

(FFCD 1014)
Tällä Sigyn-salissa äänitetyllä levyllä Turun Konservatorion opettajat ja oppilaat esittävät suomalaista Mikko Heiniön, Eero Hämeenniemen ja Aulis Sallisen kamarimusiikkia.

Turun kahtia jakavaan Aurajokeen on museoitu maailman ainoa jäljelläoleva puinen valtameriliikenteessä palvellut 3-mastoparkki, rahtilaiva Sigyn. Sen vieressä toimii uusissa tiloissa Turun konservatorio, jonka konserttisali on nimeltään Sigyn-sali. Levyn kaikki teoksen on äänitetty tässä salissa ja esittävät taiteilijat ovat konservatorion opettajia ja oppilaita. Olisiko siis parempaa nimivaihtoehtoa tälle levylle kuin Sigyn? Parkki Sigyn, jonka omistaa Museoalus Sigynin säätiö, on erittäin harvinainen ja museotarkoitukseen hyväkuntoinen ja varusteinen. Se on rakennettu vuonna 1887 Göteborgin Vanhalla telakalla Ruotsissa. Aktiiviaikanaan Sigyn purjehti Kanadaan, Keski- ja Etelä-Amerikkaan, Etelä- Afrikkaan ja jopa Indokiinaan, olihan se rakennettu juuri pitkiä purjehduksia silmälläpitäen.

Sigyn on erinomaisen mielenkiintoinen tutkimuskohde Aurajoessa. Kävijä saa siellä totuudenmukaisen käsityksen senaikaisesta purjelaivaelämästä. Turun kaupunki toimi kaukonäköisesti, kun se varsinaisen telakkatoiminnan siirryttyä muualla, suunnitteli yhdessä Kuntien Eläkevakuutuksen kanssa tyhjään telakkahalliin ja köysitehtaaseen uudet ja ajanmukaiset tilat Turun konservatoriolle. Telakkahalliin tuli moderni kamarimusiikkisali Sigyn ja köysitehtaaseen opetustiloja. Rakenteisiin jätettiin mielenkiintoisia yksityiskohtia telakkana toimimisen ajoilta. Nämä rakennukset palkittiin heti valmistuttuaan Suomen ja Euroopan teräsrakennepalkinnolla sekä Europa Nostra -mitallilla. Turun kaupunki myönsi vuoden 1995 taidepalkintonsa arkkitehtitoimisto Laiho-Pulkkinen-Rauniolle. Konservatorion viereen on rakennettu lisää kulttuuri- ja opetustiloja köysitehtaan jatkoon ja toiseen telakkahalliin. Aurajokisuu on matkailullisesti mitä mielenkiintoisin kohde. Turun historiallinen keskusta, Tuomiokirkko, museot, purjelaivat ja Turun linna; kaikki Aurajoen varressa, kävelymatkan päässä toisistaan. Musiikki on kuitenkin tämän levyn pääasia. Nauttikaa siitä!!!

Ari Hakulinen, tuottaja.

 

Tuotetunnus (SKU): FFCD 1014 Osastot: , , GTIN: 6420032101423

Kuvaus

MIKKO HEINIÖ
PIANO TRIO Simo Vuoristo viulu, Jukka Perksalo sello, Jukka Juvonen piano.
1. Furioso, Corrente – Tumultoso con brio – Mesto quasi da lontano     9:05
2. Meditativo, Corrente – Appasionato    5:48

AULIS SALLINEN
QUATRO per QUATRO Hannu Lehtinen huilu, Timo Hanhinen sello, Simo Vuoristo viulu, Marketta Valve cembalo
3. I    4:08
4. II    2:23
5. III    5:25
6. IV    5:33

EERO HÄMEENNIEMI
SRTING QUARTET II Ilana Gothóni 1 viulu, Lotte Lybeck 2 viulu, Mari Korkka viola, Eija Huhtala sello.
7. Elegia    4:08
8. Dialogo    4:22
9. Chaconne    3:33
10. Sherzo    2:47
11. Consolazione    4:15

Lisätiedot

Paino 0,108 kg (kilogramma)
Mitat 12,6 × 14,3 × 1,1 cm (senttimetri)