Aulis Kotaviita – Aurajoen vanhat lehmukset (CD)

17,00  sis. alv.

(FFCD 1074)
Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Hänen kuuluisin levytyksensä lienee Turun surusilmä. Aulis Kotaviita on ollut mm. Uudenvuodenaaton Sointu-konserttien solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.

Vaikka Turku on Suomen vanhimpia kaupunkeja ja historialtaan erittäin rikas, on Turusta tehty lauluja suhteellisen vähän. Kuitenkin juuri Turun nostalgiset muistot sekä Aurajoen, Ruissalon, Portsan ja kauniin saariston viehättävät tunnelmat ovat omiaan antamaan aiheita laulujen tekijöille. Toki niitä on tehtykin, ja kukapa olisi niitä parempi tulkitsemaan kuin juuri turkulaisten oma Aulis Kotaviita, joka niin lukemattomissa tilaisuuksissa useiden vuosien varrella on ilahduttanut kuulijoitaan tunnelmallisella, herkällä esitystavallaan ja lämpimällä äänellään. Tällä levyllä hän tulkitsee Usko Kempin, Pentti Viherluodon, Kalevi Rothbergin, Kauko Tiistolan ja Maire Tammenlaakson sävellyksiä. Niissä Turun aito tunnelma sekä merellinen henki sykkii voimakkaana ja välittömänä. Myös sanoittajat ovat turkulaisille tuttuja.

Aurajoen vanhat lehmukset on Aulis Kotaviidan ensimmäinen oma LP-levy. Se julkaistiin alunperin vuonna 1984 ja nyt ensimmäistä kertaa CD-muodossa. Tälle CD:lle on otettu mukaan myös 5 bonusraitaa, joista Lentävä hollantilainen on live-äänitys Sointu-konsertista vuodelta 2000. Levyn päättää Syvässä kellarissa, jossa nimensä mukaan mennään hämmästyttävän matalalle. Aulis Kotaviidan levy on tervetullut ja erinomainen lahja sekä entisille että nykyisille turkulaisille.

Tuotetunnus (SKU): FFCD 1074 Osastot: , GTIN: 6420032107425

Kuvaus

1. Aurajoen vanhat lehmukset 2:43
(säv. san. Usko Kemppi) © W/C M F

2. Portsan poikain laulu 2:57
(säv. san. Pentti Viherluoto) © Manus

3. Ilta Uittamolla 3:32
(säv. K. Tiistola, san. B. Aaltonen) © Manus

4. Lauantai-illan humppa 2:07
(säv. K. Rothberg, san. B. Aaltonen) © Manus

5. Turun surusilmä 3:20
(säv. P. Viherluoto, san. V. Lavi) © W/C M F

6. Föri tuo, föri vie 3:37
(säv. K. Rothberg, san. B. Aaltonen) © Manus

7. Tule Suomen Turkuun 2:31
(säv. san. Usko Kemppi) © W/C M F

8. Sigyn-valssi 3:17
(säv. K. Tiistola, san. B. Aaltonen) © Manus

9. Myllysillan luona 2:21
(säv. K. Tiistola, san. B. Aaltonen) © Manus

10. Ruissalon rantaa 3:33
(säv. san. M. Tammenlaakso) © W/C M F

11. Kevät Turussa 2:50
(säv. san. U. Kemppi) © W/C M F

12. Kultainen lyhde 3:35
(säv. K. Rothberg, san. B. Aaltonen) © Manus

13. Juomalaulu 2:33
(säv. sov. R. Ahola, san. A. Kivi) © Manus

14.Lentävä hollantilainen 3:18
(säv. san. U. Kemppi) © W/C M F

15. Pilkkimies 5:39
(säv. sov. S. Warsell, san. M. Salo) © Manus

16. Wiipuri muistoissain 3:28
(säv. E. Hulkko, san. A.I. Piippo, sov. I. Murtojärvi) © Manus

17. Syvässä kellarissa (Im tiefen keller) 4:16
(säv. L. Fischer, san. K. Muchler, suom. san R.R. Ryynänen) © W/C M F

W/C M F = Warner/Chappell Music Finland

(1-12) Orkesterisovitukset: Kalevi Rothberg. Kalevi Rothbergin orkesteri: Kalevi Rothberg; piano, Ilkka Viljanen; viulu, Rauno Heinonen; haitari, Ilpo Murtojärvi; kitara, Erkki Välilä; huilu, klarinetti, saxofoni, Reino Kotaviita; trumpetti, Ari Hakulinen; basso ja Kurt Nordanberg; rummut. Äänitys: Studio 55/ Veijo Mäki 1973-1984.
(13, 17) Aulis Kotaviita; laulu, Matti Puurtinen; piano. Äänitetty 1991.
(14) Sointu-orkesteri: Markku Silander; piano, J-P Vikman; viulu, Riitta Liukkonen; viulu, Erkki Välilä; puhaltimet, Reino Kotaviita; puhaltimet, Lars Erkkilä; puhaltimet, Ilpo Murtojärvi; kitara, Risto Pulkkinen; lyömäsoittimet, Ari Hakulinen; haitari, Antti Kujanpää; basso. Äänitetty Sointu-konsertissa 2000.
(15-16) Aulis Kotaviita ja Pilkkipojat-kuoro sekä Sointu-yhtye: Sakari Warsel; piano, Ilpo Murtojärvi; kitara, Reino Kotaviita; trumpetti, Ari Hakulinen; basso, haitari. Äänitetty 2001.

Lisätiedot

Paino 0,108 kg (kilogramma)
Mitat 12,6 × 14,3 × 1,1 cm (senttimetri)